Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Waarom een gezonde kantine?

De meeste mensen willen gezond leven en niet steeds weer ongezonde verleidingen hoeven te weerstaan. Bied je als kantine of bedrijfsrestaurant volop gezonde producten en bemoedig je ook in je uitstraling een gezonde keuze, dan steun je mensen in hun goede voornemens. 
We leven in een wereld van overdaad en we worden de hele dag door verleid te veel en ongezond te eten. Juist daarom is het zo belangrijk dat gezond eten in het dagelijkse leven de normaalste zaak van de wereld is. Veel organisaties willen daarom een kantine waarin het gezonde aanbod de makkelijke keuze is.

Voordelen van gezond

Niet alleen voor de klant is een gezond aanbod gunstig. Werknemers profiteren van fitte werknemers, sportverenigingen van sporters, trainers en coaches die beter presteren. Een zorginstelling of ziekenhuis wil een aanbod dat aansluit bij hun doel: mensen zo lang mogelijk gezond door het leven laten gaan. Bovendien blijkt een gezonde kantine even rendabel als een ongezonde.
Lees meer over gezond geld verdienen

Opdracht VWS

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat mensen vaak kiezen voor eten dat makkelijk te krijgen is. Op basis van deze inzichten heeft het Voedingscentrum - in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) – de Richtlijnen Gezondere Kantines opgesteld voor alle soorten kantines. De ervaringen met het programma De Gezonde Schoolkantine zijn hierin meegenomen. Het belangrijkste uitgangspunt van deze richtlijnen is dat de hele kantine een gezonde uitstraling heeft, en keuzevrijheid behouden blijft.