Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Energie besparen in de kantine

Het is niet alleen duurzaam om minder energie te verbruiken, vaak bespaar je er ook flink wat geld mee. Check met onderstaand lijstje wat er verbeterd kan worden.
  • Heteluchtovens en magnetrons verbruiken veel minder energie dan frituurunits en bakplaten. Zet ze niet langer aan dan nodig. Ook hier is gezonder dus duurzamer.
  • Kies bij de aankoop van nieuwe koelkasten en vriezers voor die met een energielabel A+ of A++.
  • Zorg dat de capaciteit afgesteld is op de grootte van de kantine. Zorg dat de deuren niet te lang open zijn.
  • Koop water- en energiezuinige vaatwassers.
  • Check of overal spaarlampen of LED-lampen gebruikt worden. Plaats waar mogelijk lichtsensoren.
  • Check of de organisatie groene energie gebruikt. Zo niet, kijk of in de toekomst overgestapt kan worden.
  • Als je warm eten bereidt: doe een deksel op de pan. Pasta en rijst hoeven maar heel even te koken. Na een minuut kun je gas helemaal uitdraaien als je de pan op de deksel laat.