Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Veilig en duurzaam

Hygiëne en duurzaamheid: 2 zaken die ook belangrijk zijn in een gezonde kantine. Op onderstaande pagina's vind je tips om hiermee aan de slag te gaan.

Voedselveiligheid 

Je wilt niet dat je klanten of medewerkers ziek worden van het eten in de kantine. Ook de overheid wil dit niet. Daarom zijn er allerlei regels voor de hygiëne. Met de HACCP-methode voldoe je aan de regels. 

Lees meer over voedselveiligheid en HACCP

Duurzaam in de kantine

Geef het goede voorbeeld als kantine! Laat zien hoe je goed zorgt voor de wereld door voedselverspilling te voorkomen, de afvalstroom te verkleinen en door minder energie te gebruiken (en daarmee spaar je niet alleen het milieu, maar druk je ook de kosten).

Lees meer over een duurzame kantine.